Personen- en familierecht

Hermanides Advocaten is gespecialiseerd in:

 

  • Echtscheidingen
  • Verbreking samenwoning
  • Huwelijkse voorwaarden
  • Alimentatie
  • Samenlevingscontract
  • Verdeling en verrekening
  • Gezag en omgang kinderen
  • Mediation
  • Juridische hulp voor expats
  • Internationale kinderontvoering kwesties

 

Natuurlijk had je niet verwacht dat je ooit zou gaan scheiden. Je gaat een huwelijk aan met de beste intenties en doet een belofte waar je achter staat. Maar helaas: mensen en situaties veranderen en soms is een echtscheiding de beste oplossing. Een scheiding is altijd emotioneel en stressvol. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Je wilt je zaken goed regelen, zowel voor jezelf als voor hen. Een goede alimentatieregeling. Duidelijke afspraken over de omgang met de kinderen. Afspraken over het huis, de rekeningen en een eventuele eigen onderneming. Voor het vastleggen van afspraken (al dan niet in overleg met elkaar) is het inschakelen van een advocaat noodzakelijk.

Goede en snelle afwikkeling echtscheiding

 

Wij ondersteunen je graag in het juridische proces en zorgen voor een goede, snelle afwikkeling van je echtscheiding. We staan voor jou en jouw belangen: het gaat erom dat we de zaken goed voor je regelen. Als het nodig is, staan we je ook bij in de rechtszaal. Je kunt erop rekenen dat we alles doen om de kwestie zo pijnloos mogelijk af te wikkelen. We rekken de zaak nooit onnodig lang: we zorgen dat je scheiding snel een feit is, zodat je weer een nieuw leven kunt opbouwen.

 

Een second opinion

 

Ben je al eerder gescheiden en zijn je omstandigheden intussen veranderd? Dan is het goed om samen met ons te kijken naar eerder gemaakte afspraken over partner- of kinderalimentatie. De wetten rond alimentatie zijn de afgelopen jaren veranderd, dus mogelijk is een aanpassing ook wettelijk vereist.

Mediation: er in goed overleg uitkomen

 

Natuurlijk los je problemen met je ex-partner liever samen op. Niemand kiest met plezier voor een rechtszaak. Het is nooit fijn om de relatie op scherp te zetten, zeker niet als je samen kinderen hebt. Kom je er in onderlinge gesprekken niet uit, dan kun je de mediator van Hermanides Advocaten in Eindhoven inschakelen. Onder haar begeleiding bespreek je samen de onderwerpen die goed geregeld moeten worden.

Er zijn duidelijke spelregels voor deze gesprekken, wat nieuwe ruzies voorkomt. Dat maakt het makkelijker om samen constructieve oplossingen te bedenken. Fijn, want zo handel je de scheiding sneller af, blijft de relatie goed en bespaar je juridische proceskosten. We kunnen de gemaakte afspraken laten bekrachtigen door de rechtbank en zo direct de juridische formaliteiten voor je afhandelen.

 

 

Juridische kwesties expats Eindhoven

 

In de regio Eindhoven wonen veel expats, die ook te maken kunnen krijgen met echtscheidingen. Dan wordt de situatie nog complexer. Hoe zit het dan met je verblijfstatus, hoe zorg je voor een goede omgangsregeling als de ouders in verschillende landen wonen, hoe moet de alimentatie geregeld worden? Onze tweetalige advocaat Robyn Holland is gespecialiseerd in juridische vraagstukken van expats en staat klaar om je hierbij te ondersteunen.

Wie zijn hier goed in? 

Gaat het om familierecht en personenrecht, dan ben je in goede handen bij onze specialisten:

mr. R. Holland

(Robyn)

mr. J.H.L. van Lierop

(Judith)

Meer weten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of via telefoon 040-2380510.